Το Παρεάκι

Καλώς ήρθατε

 

ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ

Κέντρο Πρώιμης Ανίχνευσης, Διάγνωσης, Σχεδιασμού και Εφαρμογής Εξατομικευμένων και Ομαδικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Center of early detection, diagnosis, design and implementation of individualized and group educational interventions

Ένα κέντρο στήριξης για παιδιά και γονείς, όπου στηρίζουμε, προλαμβάνουμε και αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Στο χώρο μας παρέχονται υπηρεσίες πρώιμης ανίχνευσης, άτυπης αξιολόγησης αλλά και διάγνωσης με σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία (δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, συναισθηματικές και συμπεριφορικές διαταραχές) και σχεδιάζουμε τα κατάλληλα προγράμματα παρέμβασης και υποστήριξης βασισμένα εξολοκλήρου στις δεξιότητες κάθε παιδιού. Επιπλέον, "Το Παρεάκι" λειτουργεί μέσα από τα ομαδικά προγράμματα ως χώρος δημιουργίας και έκφρασης που παίζουμε και διασκεδάζουμε μαθαίνοντας και μαθαίνουμε παίζοντας και διασκεδάζοντας. Μέσα από τα προγράμματα που προσφέρει, βοηθάει τα παιδιά να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τον κόσμο μέσα από παιχνίδια και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Τα προγράμματα έχουν ως στόχο την συναισθηματική, νοητική και κινητική ανάπτυξη, την ανάπτυξη της επικοινωνίας και την απασχόληση των παιδιών με έναν δημιουργικό και πολύ ευχάριστο τρόπο. Το παρεάκι απευθύνεται σε ΌΛΑ τα παιδιά (με και χωρίς ειδικές ανάγκες) και είναι εδώ για να βοηθήσει, να στηρίξει και να προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, αλληλεπίδρασης και ουσιαστικής επικοινωνίας.
A center of kid's and parents' support, where we support, prevent and confront difficulties.  In this place are provided services of early detection, informal assesment and diagnosis through formal tests (dyslexia, learning disabilities, behavioral and emotional disorders) and we design individualised educational interventions. A place of creation and expression where through group interventions we play and have fun learning and learning through playing and having fun. Through the programs it offers, it helps children discover themselves and the world through games and fun activities. The programs aim at emotional, mental and motor development, communication development and children's engagement in a creative and very pleasant way. Pareaki is addressed to ALL children (with and without special needs) and wants to help, support and offer its knowledge and experience in a context of collaboration, interaction and meaningful communication.

 

Επιστημονική υπεύθυνη

Scientific co-ordinator

Δρ. Σαμαρά Έλλη
Dr. Samara Elli

 • Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Χαϊδελβέργης (Pädagogische Hochschule Heidelberg)

 • Υπότροφος Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Πρόγραμμα εξωτερικού. Ειδίκευση: Ειδική Αγωγή

 • https://www.iky.gr/el/sxolikiekpedeusi-ka2/item/3252-samara-elli-ypotrofos-eksoterikoy-gia-didaktoriko-diploma-stin-paidagogiki-akadimia-xaidelvergis

 • Μέλος ΣΕΠ- Καθηγήτρια-Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έργο: Ανοικτή και Εξ Αποστάσεως Διδασκαλία στη Θεματική Ενότητα ΕΑΓ 50 του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (ΕΑΓ) της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών

 • Επάρκεια σε σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία

 • Μέλος της Εταιρείας Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος

 • Μέλος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος

 • Μέλος του Eurlyaid- The European Association on Early Childhood Intervention (EAECI)

 • Ακαδημαϊκά προφίλ

 • https://independent.academia.edu/ElliSamara

 • https://www.researchgate.net/profile/Elli_Samara

 

Υπηρεσίες

Services

Πρώιμη Ανίχνευση. Παρέμβαση. Εκπαίδευση. Ένταξη

Early detection. Intervention. Education. Inclusion

Διάγνωση μέσω ψυχομετρικών εργαλείων
Diagnosis through formal diagnostic tests

Με επάρκεια στη χρήση σταθμισμένων ψυχομετρικών εργαλείων παρέχουμε έγκυρη και επίσημη διάγνωση δυσλεξίας, δυσκολιών μάθησης και προβλημάτων συμπεριφοράς (όπως επιθετικότητα και ανωριμότητα). Μέσα από τα συγκεκριμένα εργαλεία κρίνεται και η σχολική ετοιμότητα ενός παιδιού.

School Application
Kids Blowing Bubbles

Ομαδικά προγράμματα ελεύθερου χρόνου

Group leisure time programms

Μέσα από τα προσφερόμενα οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα ελεύθερου χρόνου τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο και τις δεξιότητές τους και μαθαίνουν να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν σεβόμενοι την ατομική ελευθερία.

Εξατομικευμένη παρέμβαση

Individualised intervention

Τα παιδιά είναι η βασική προτεραιότητα. Με εξατομικευμένα προγράμματα σχεδιασμένα εξολοκλήρου στις δεξιότητες κάθε παιδιού, παρέχεται η κατάλληλη βοήθεια και στήριξη στους τομείς που το έχουν ανάγκη.

Teacher and Young Student
Group Meeting

Συμβουλευτική υποστήριξη γονέων

Parents counselling support

Το Παρεάκι παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη, καθοδήγηση και στήριξη  σε όσους γονείς νιώθουν ότι έχουν την ανάγκη.

Πρώιμη ανίχνευση
Early detection

Η πρώιμη ανίχνευση μέσα από άτυπα εργαλεία αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών και προβλημάτων συμπεριφοράς βοηθάει στον εντοπισμό τόσο των γνωστικών όσο και των συμπεριφορικών παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν τη μάθηση.

Doing Homework
 

Προγράμματα 

Πρωινό τμήμα δημιουργικής απασχόλησης

Παιχνίδι και μάθηση συνδυάζονται για την κοινωνικοποίηση, την εκπαίδευση και την διασκέδαση των παιδιών! Μέσα από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες οι μικροί μας φίλοι αποκτούν βασικές γνώσεις και μαθαίνουν να επικοινωνούν και να λειτουργούν μέσα σε μία ομάδα!

Προγράμματα ψυχοκινητικής

Ψυχοκινητική αγωγή για παιδιά 4 έως 6 ετών και για παιδιά 2,5 έως 4 ετών. Η Ψυχοκινητική αγωγή είναι η ανάπτυξη των κινητικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων του παιδιού. Η ενίσχυση του ψυχοκινητικού τομέα βοηθάει το παιδί να ανακαλύψει τις δυνατότητες του σώματός του και τις σχέσεις του σώματός του με το χώρο και τα αντικείμενα.

Ουράνιο τόξο

Παίζουμε και διασκεδάζουμε με χρώματα και μπογιές κάθε είδους, ζωγραφίζουμε με διάφορα μέσα και φτιάχνουμε μοναδικές κατασκευές. Για παιδιά ηλικίας 3,5 έως 6 ετών

 

Οι χώροι μας

 

Gallery

Το έργο μας

 

Επικοινωνία

Contact

Στρατηγού Γενναδίου 50
Θεσσαλονίκη, 54250

2310383611

Teacher and Kids in Library
 

2310383611

©2019 by ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now